Wykonanie
Lubicie cukinie? Bo my bardzo;) Najlepsza jest młodziutka taka nie za duża. Nazwa
cukinia pochodzi od włoskiego słowa zucchina. U mnie dzisiaj nie tylko bigos z
cukinii ale także
cukiniowe krążki. Nie
powiem, że będzie to dietetyczna przekąska bo taka nie jest, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na taki maluśki grzeszek;)

Składniki:3 małe,
młode cukinie5
jajekbułka tartawegeta do smaku
olej do smażeniaWykonanie:
Jajka roztrzepujemy,
bułkę wsypujemy do miseczki.
Cukinie myjemy, obieramy i kroimy na 0.5 centymetrowe krążki. Każdy plasterek opruszamy
wegeta. W
między czasie rozgrzewamy patelnie z
olejem.
Cukiniowy krążek maczamy z obu stron w
bułce, następnie w
jajku i jeszcze raz w
bułce, smażymy z obu stron na zloty kolor. Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Podawać jako przekąskę lub dodatek do obiadu.