ßßß
Składniki:500 gram twarogu sernikowego2 jajkałyżka prawdziwego cukru waniliowego bądź pół opakowania ok. 8 gram kupnegopół szklanki cukru pudru100 ml mleka skondensowanego niesłodzonego3 łyżki mąki pszennejpół łyżeczki proszku do pieczenia1.5 łyżki kakaoWykonanie: Z białek ubijamy pianę pod koniec ubijania dodajemy żółtka, nadal ubijamy. Następnie stopniowo dodajemy ser, ciągle mieszając. Do przygotowanej masy dodajemy cukier waniliowy, mleko skondensowane, oraz proszek do pieczenia oraz mąkę pszenna i mieszamy do połączenia się składników. Masę dzielimy na dwie części, do jednej z nich dodajemy kakao, mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i rozdzielamy pomiędzy nasze foremki najpierw jasną masę a później ciemną. Na wierzch każdego serniczka nakładamy po pół łyżeczki porzeczkowego dżemu. Pieczemy około 35 minut w temperaturze 150 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku.