Wykonanie
Miękkie rozpływające się w ustach serniczki. Nie za słodkie nie za kwaśne, dla nas w sam raz. Szybki do przygotowania i od razu poporcjonowane;) Polecam .

Składniki:500 gram
twarogu sernikowego2
jajkałyżka prawdziwego
cukru waniliowego bądź pół opakowania ok. 8 gram kupnegopół szklanki
cukru pudru100 ml
mleka skondensowanego niesłodzonego3 łyżki
mąki pszennejpół łyżeczki
proszku do pieczenia1.5 łyżki
kakaoWykonanie: Z
białek ubijamy pianę pod koniec ubijania dodajemy
żółtka, nadal ubijamy. Następnie stopniowo dodajemy
ser, ciągle mieszając. Do przygotowanej masy dodajemy
cukier waniliowy,
mleko skondensowane, oraz
proszek do pieczenia oraz
mąkę pszenna i mieszamy do połączenia się składników. Masę dzielimy na dwie części, do jednej z nich dodajemy
kakao, mieszamy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i rozdzielamy pomiędzy nasze foremki najpierw jasną masę a później ciemną. Na wierzch każdego serniczka nakładamy po pół łyżeczki
porzeczkowego dżemu. Pieczemy około 35 minut w temperaturze 150 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku.