ßßß
Składniki:500g bobu1 szklanka razowego makaronu świderki (jeszcze nie ugotowanego)Ser feta 200gPomidory suszone w zalewie oliwnej ok. 10-12 szt.Pęczek szczypiorku10 listków świeżej bazyliiPrzygotowanie:Bób opłukać, wrzucić do zimnej wody i zagotować, po czym gotować na średnim ogniu ok. 3 minuty (wówczas bób będzie lekko twardawy i chrupiący). Odstawić do ostygnięcia i obrać z łupinek.Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.Ser feta pokroić w dużą kostkę.Suszone pomidory pokroić na mniejsze kawałki.Pęczek szczypiorku posiekać - ja dla wygody robię to nożyczkami ;)Bazylię porwać na mniejsze kawałki lub pokroić.Wszystkie składniki wymieszać, polać 2-3 łyżkami oleju (zalewą z pomidorów suszonych), doprawić do smaku solą i pieprzem (lub nie solić ze względu na słony ser feta)Danie można podawać na ciepło lub na zimno.