Było już kilka jarmużowych dań, ale zupa nigdy się nie pojawiła. Postanowiłyśmy nadrobić zaległości i oto jest- pyszna i sycąca zupa, idealna na chłodne dni. :)Składniki:bulion warzywny - 2 litry250g jarmużu200g białej fasoli (ugotowanej)kawałek sera lazursól morskapieprzziołowybazylia1 łyżka sosu sojowegoPrzygotowanie:Liście jarmużu umyć, usunąć łodygi ze środka, pokroić na mniejsze kawałki i wrzucić do bulionu, gotować.Gdy liście zmiękną, odłożyć połowę z nich. Resztę zupy (warzywa z bulionu i liście jarmużu) zblendować i później wrzucić wcześniej odłożone liście. Dodać również fasolę.Całość doprawić wg uznania solą, pieprzem, bazylią. Zetrzeć kawałek sera na tarce, zamieszać.Smacznego. :)