Wykonanie
Frittata to pyszne i pożywne śniadanie, można przyrządzić ją na milion sposobów. Jako, że
jarmuż zajmuje nam pół lodówki (co chyba widać po ostatnich wpisach), to dodałyśmy go i do włoskiego omletu. :) Smacznego!
Składniki:3
jaja3 łyżki
mleka100g
jarmużu100g
pieczarek (obranych)kawałek
sera feta1
cebulkasól morska,
pieprzulubione
ziołaodrobina
oliwyPrzygotowanie:
Jarmuż umyć i pozbawić łodyżek, pokroić liście na mniejsze kawałki i wrzucić na rozgrzaną patelnię na odrobinę
oliwy.
Pieczarki pokroić w plasterki,
cebulę w kostkę i wrzucić na patelnię, mieszać.W misce rozbełtać
jajko z
mlekiem, całość wbić na patelnię (zalać
jarmuż,
pieczarki i
cebulę).Doprawić
solą,
pieprzem i
ziołami.Przykryć i smażyć ok 5 minut ( aż
białko się zetnie).Chwilę przed końcem smażenia posypać pokrojonym w kosteczkę
serem feta.