ßßß Cookit - przepis na Bezglutenowe muffiny z bananem i śliwką

Bezglutenowe muffiny z bananem i śliwką

nazwa

Wykonanie

Trwa sezon na śliwki, które są źródłem witaminy A, C, E, B6, K. Ponadto zawierają potas, wapń, żelazo, fosfor, błonnik i magnez. :)
Składniki:
200g mąki ryżowej
3 banany- 300g
3 duże śliwki- 150g
5 łyżek roztopionego oleju kokosowego
jajko
2 łyżeczki karobu
łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżki syropu daktylowego
Przygotowanie:
Banany obierać ze skóry i zblendować na gładką masę. Dodać olej kokosowy, jajko i syrop daktylowy, Wymieszać.
Mąkę wymieszać z karobem i sodą. Połączyć z bananową masą i wymieszać za pomocą miksera. Dodać drobno pokrojone śliwki i wymieszać porządnie łyżką.
Ciasto nałożyć do formy do muffinek.
Piec ok.30 minut w 150'.
Źródło:http://kwartetzdrowychsmakow.blogspot.com/2014/09/bezglutenowe-muffiny-bananowo-sliwkowe.html