Wykonanie
Trwa sezon na
śliwki, które są źródłem witaminy A, C, E, B6, K. Ponadto zawierają potas, wapń, żelazo, fosfor, błonnik i magnez. :)
Składniki:200g
mąki ryżowej3
banany- 300g3 duże
śliwki- 150g5 łyżek roztopionego
oleju kokosowegojajko2 łyżeczki karobułyżeczka
sody oczyszczonej2 łyżki
syropu daktylowegoPrzygotowanie:
Banany obierać ze skóry i zblendować na gładką masę. Dodać
olej kokosowy,
jajko i
syrop daktylowy, Wymieszać.
Mąkę wymieszać z karobem i
sodą. Połączyć z
bananową masą i wymieszać za pomocą miksera. Dodać drobno pokrojone
śliwki i wymieszać porządnie łyżką.Ciasto nałożyć do formy do muffinek.Piec ok.30 minut w 150'.