Wielkanoc tuż tuż, więc dzielę się jeszcze z Wami przepisem na puszystą, mokrą i aromatyczną babkę:) Przepis jest bardzo prosty i przetestowany na gościach :) Nie zawiera drożdży, mąki pszennej i zwykłego cukru (ważna informacja dla tych, którzy borykają się z problemem candidy). Polecam babkę również diabetykom!Składniki:pół szklanki oliwy z oliwek2 jajkapół szklanki soku pomarańczowego (bez cukru)¾ szklanki ksylitolu1 i ¼ szklanki mąki orkiszowej typ 700pół szklanki mąki kukurydzianej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżeczka soli morskiejPrzygotowanie:Zmiksować oliwę, jajka, ksylitol i sok.Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól i delikatnie wymieszać.Przelać masę do formy (średnica ok. 20 cm) wysmarowanej oliwą.Piec w temp. 190 stopni przez 35-40 minut (do suchego patyczka)