Wykonanie
Banalne do wykonania, zdrowe łakocie, które moje dziecko uwielbia. Polecam! Przepis pochodzi stąd (to chyba forum Kujawskiego, ale nie zmienia to faktu, że
ciasteczka genialne ;)).SKŁADNIKI:100 g
płatków owsianych górskich50 g poppingu
amarantusa100 g
syropu z agawy (można zastąpić
miodem, lub innym słodem, co zdecydowanie polecam, bo
syrop z agawy nie jest taką zdrową rewelacją na jaką jest kreowany),100 g
jogurtu naturalnego1
jajkoPiekarnik nagrzać do 180 stopni. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Z ciasta mokrymi rękoma uformować kulki wielkości
orzecha w włoskiego i ułożyć na blaszce. Kulki spłaszczyć mokrą łyżką. Wstawić do piekarnika na około 15 minut -
ciastka muszą
mieć zloty kolor.
Później trzeba już tylko pilnować, żeby małe rączki nie złapały za dużo
ciastek na raz ;)