Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!Składniki:1 opakowanie makaronu ryżowegopęczek rzodkiewkipęczek kopru1 czerwona papryka20-25 dag szynki drobiowejogórek zielony ( 1 duży szklarniowy lub 3-4 gruntowe)sól oraz pieprzSos:2 łyżki majonezu3 łyżki jogurtu naturalnegoPrzygotowanie:Sposób przygotowania tej sałatki jest bardzo prosty. Makaron ryżowy gotujemy według zaleceń etykiety często mieszając bo łatwo przywiera do dna. Warzywa płukany, osuszamy i kroimy w kostkę wedle uznania jak już kto lubi. Po ostudzeniu makaronu ryżowego, dodajemy wszystko do miseczki i dokładnie mieszamy. Dodajemy jogurt oraz majonez jeśli sałatka jest zbyt sucha można dodać łyżkę majonezu lub jogurtu więcej jak kto woli, ja dodaję jogurtu gdyż sałatka jest wtedy mniej kaloryczna. Fajnie jest ją robić w okresie wiosenno letnim gdyż wtedy warzywa są już lepszej jakości.