Wykonanie
![](/Data/Images/maminek61.blogspot.com\2015_slash_06_slash_dzem-truskawkowo-imbirowy/l/-851947338.JPG)
Warto spróbować dżemiku
truskawkowego z dodatkiem
imbiru.
Imbir jest ciekawym dodatkiem do
dżemu i
daje wyjątkowy smak i zapach.Składniki:-1,5 kg
truskawek-0,5 kg
cukru-2-3 dkg świeżego, tartego
imbiru
Truskawki pozbawiamy szypułek, myjemy, osuszamy,przesypujemy do garnka, zasypujemy
cukrem i gotujemy na małym ogniudo odparowania
wody.
![](/Data/Images/maminek61.blogspot.com\2015_slash_06_slash_dzem-truskawkowo-imbirowy/l/-1521457740.JPG)
Kiedy
dżem zgęstnieje dodajemy utarty świeży
imbir i gotujemy jeszcze ok. 2-3 minuty.Gorący dżemik wlewamy do słoiczków, zakręcamy i gotowe.
![](/Data/Images/maminek61.blogspot.com\2015_slash_06_slash_dzem-truskawkowo-imbirowy/l/1853934160.JPG)
Smacznego!