ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegotruskawki 1 kilogramówcukier 750 gramówCynamon 0,5 łyżek deserowychimbir 0,25 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone truskawki zasypać cukrem, a gdy puszczą sok zagotować na małym ogniu. Gotować, mieszając, aż do uzyskania pożądanej gęstości. Dodać imbir oraz cynamon i wymieszać. Gotować jeszcze 2 minuty. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików. Zakręcić i odwrócić do góry dnem i zostawić do wystudzenia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: