Wykonanie
            I znowu kupiłam 
truskawki.W tym roku postawiłam na dobre, sprawdzone przepisy. I tak na półkach w spiżarni pojawiły się 
truskawki w 
czekoladzie, 
syrop truskawkowy z 
wanilią i 
dżem truskawkowy . Wszystko w podwójnej ilości, bo nic nam z zeszłego roku nie zostało. Kiedy zrobiłam jeszcze 
dżem truskawkowo-
jagodowy myślałam, że to koniec, że już mam dość 
truskawek na cały rok i nie kupię już żadnych z myślą o przetworach.Kobieta jednak zmienną jest i z targu wróciłam z 2 kg 
truskawek. Zrobiłam z nich najprostszy mus świata i zapakowałam do różnej wielkości pojemniczków i zamroziłam.Zimą 
będę rozkoszować się smakiem pysznych 
lodów waniliowych oblanych musem ze świeżych 
truskawek, a dziewczynki będą miały pyszny dodatek do 
kaszki czy deserów :) Zajęło mi to 10 minut (najwięcej pakowanie), więc polecam tą metodę.


Składniki
truskawkicukierZmiksować 
truskawki, dodać 
cukier wedle uznania. Przelać do pojemników i zamrozić. Po wyjęciu z zamrażarki można przechowywać w lodówce 2-3 dni.