Wykonanie
I znowu kupiłam
truskawki.W tym roku postawiłam na dobre, sprawdzone przepisy. I tak na półkach w spiżarni pojawiły się
truskawki w
czekoladzie,
syrop truskawkowy z
wanilią i
dżem truskawkowy . Wszystko w podwójnej ilości, bo nic nam z zeszłego roku nie zostało. Kiedy zrobiłam jeszcze
dżem truskawkowo-
jagodowy myślałam, że to koniec, że już mam dość
truskawek na cały rok i nie kupię już żadnych z myślą o przetworach.Kobieta jednak zmienną jest i z targu wróciłam z 2 kg
truskawek. Zrobiłam z nich najprostszy mus świata i zapakowałam do różnej wielkości pojemniczków i zamroziłam.Zimą
będę rozkoszować się smakiem pysznych
lodów waniliowych oblanych musem ze świeżych
truskawek, a dziewczynki będą miały pyszny dodatek do
kaszki czy deserów :) Zajęło mi to 10 minut (najwięcej pakowanie), więc polecam tą metodę.
Składniki
truskawkicukierZmiksować
truskawki, dodać
cukier wedle uznania. Przelać do pojemników i zamrozić. Po wyjęciu z zamrażarki można przechowywać w lodówce 2-3 dni.