ßßß Cookit - przepis na Mrożony mus ze świeżych truskawek

Mrożony mus ze świeżych truskawek

nazwa

Składniki

Wykonanie

I znowu kupiłam truskawki.
W tym roku postawiłam na dobre, sprawdzone przepisy. I tak na półkach w spiżarni pojawiły się truskawki w czekoladzie, syrop truskawkowy z wanilią i dżem truskawkowy . Wszystko w podwójnej ilości, bo nic nam z zeszłego roku nie zostało. Kiedy zrobiłam jeszcze dżem truskawkowo-jagodowy myślałam, że to koniec, że już mam dość truskawek na cały rok i nie kupię już żadnych z myślą o przetworach.
Kobieta jednak zmienną jest i z targu wróciłam z 2 kg truskawek. Zrobiłam z nich najprostszy mus świata i zapakowałam do różnej wielkości pojemniczków i zamroziłam.
Zimą będę rozkoszować się smakiem pysznych lodów waniliowych oblanych musem ze świeżych truskawek, a dziewczynki będą miały pyszny dodatek do kaszki czy deserów :) Zajęło mi to 10 minut (najwięcej pakowanie), więc polecam tą metodę.
Składniki
truskawki
cukier
Zmiksować truskawki, dodać cukier wedle uznania. Przelać do pojemników i zamrozić. Po wyjęciu z zamrażarki można przechowywać w lodówce 2-3 dni.
Źródło:http://alagosia.blogspot.com/2014/06/mrozony-mus-ze-swiezych-truskawek.html