Nareszcie pojawiła się młoda kapusta odpowiedniej jakości i w odpowiednim rozmiarze.Pora więc na prawdziwy, wiosenny kapuśniaczek.Składniki:-główka młodej kapusty-kawałek wędzonki ( np. wędzona kość schabowa )-2 marchewki-1 pomidor-łyżka koncentratu pomidorowego-pęczek koperku-przyprawa warzywna i sólNa początku z wędzonki "wydobywamy" właściwy smak i zapach, czyli:-gotujemy ją do miękkości w wodzie przyprawionej warzywkiem z dodatkiem marchewek( wody ok. 2 litry )W międzyczasie kroimy kapustę.Pomidora nacinamy, sparzamy wrzątkiem, zdejmujemy z niego skórkę, usuwamy nasionaa resztę kroimy w drobną kostkę.Z wody wyciągamy marchewkę i mięsko.Marchewkę kroimy w kostkę.Mięso oddzielamy od kości i dzielimy na drobne kawałki.Do pachnącej wędzonką wody dodajemy koncentrat pomidorowy i dorzucamy kapustę.Młoda kapusta nie wymaga długiego gotowania, więc jak tylko się sparzy dodajemy mięso,marchewkę, pomidor i połowę drobno pokrojonego kopru.Gotujemy razem ok. 15 minut.Doprawiamy do smaku, dosypujemy resztę kopru i gotujemy jeszcze przez chwilę.Kapuśniaczek - marzenie.....Smacznego!