Kalafior w cieście jest propozycją na zastąpienie ziemniaków w obiedzie.Składniki:-kalafior-2 szklanki mąki pszennej-2 szklanki lodowatej wody-2 jajka-sól-przyprawa warzywna-olej do smażeniaDo wrzącej, dobrze osolonej wody (można dodać przyprawę warzywną) wkładamy kalafior i sparzamy przez 5-7 minut.Wyjmujemy i odsączamy.Dzielimy na "różyczki".Ciasto:-do mąki dodajemy wodę i jajka oraz sól do smaku-miksujemyW garnku rozgrzewamy olej.Różyczki kalafiora moczymy w cieściei wkładamy do rozgrzanego oleju.Smażymy do lekkiego zrumienienia.Odsączamy z nadmiaru tłuszczu i gotowe.Jeśli zostanie nam ciasto możemy również usmażyć je w oleju.Kalafior w tym wydaniu idealnie pasuje do popularnego schabowego, ale nie tylko.Smacznego!