Do obiadu przygotujemy fasolkę szparagową w nietypowym wydaniu.Składniki:-fasolka szparagowa ( ilość w zależności od potrzeb )-olej do smażenia-szklanka mąki-szklanka bardzo zimnej wody-jedno jajko-sól-przyprawa warzywnaFasolę płuczemy, obcinamy końcówki a następnie wrzucamy do garnka z wrzącą,osoloną wodą z dodatkiem przyprawy warzywnej.Na niewielkim ogniu gotujemy 7-10 minut.Zlewamy wodę a fasolkę odsączamy na papierowym ręczniku.Przygotowujemy ciasto, miksując mąkę, wodę, jajko i sól do smaku.Ciasta wystarczy na ponad 1/2 kg fasolki.Rozgrzewamy olej i wkładamy do niego namoczone w cieście fasolki.Smażymy do osiągnięcia złotego koloru.Wyjmujemy z oleju i odsączamy.Będą pyszne i chrupiące.Świetny składnik obiadu.Smacznego!