ßßß Cookit - przepis na Frytki z fasolki szparagowej

Frytki z fasolki szparagowej

nazwa

Wykonanie

Do obiadu przygotujemy fasolkę szparagową w nietypowym wydaniu.
Składniki:
-fasolka szparagowa ( ilość w zależności od potrzeb )
-olej do smażenia
-szklanka mąki
-szklanka bardzo zimnej wody
-jedno jajko
-sól
-przyprawa warzywna
Fasolę płuczemy, obcinamy końcówki a następnie wrzucamy do garnka z wrzącą,
osoloną wodą z dodatkiem przyprawy warzywnej.
Na niewielkim ogniu gotujemy 7-10 minut.
Zlewamy wodę a fasolkę odsączamy na papierowym ręczniku.
Przygotowujemy ciasto, miksując mąkę, wodę, jajko i sól do smaku.
Ciasta wystarczy na ponad 1/2 kg fasolki.
Rozgrzewamy olej i wkładamy do niego namoczone w cieście fasolki.
Smażymy do osiągnięcia złotego koloru.
Wyjmujemy z oleju i odsączamy.
Będą pyszne i chrupiące.
Świetny składnik obiadu.
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2014/06/frytki-z-fasolki-szparagowej.html