Przepis (podpowiedź) na te kotleciki otrzymaliśmy od Tereni, której bardzo dziękujemy i gorąco pozdrawiamy.Zestawienie składników może nieco szokować, ale nie oceniajmy, zanim nie skosztujemya warto, bo to niesamowita uczta dla podniebienia.Składniki:-filet z piersi kurczaka (ok. 30 dkg)-por (20 dkg)-ser żółty tarty na dużych oczkach (2 duże łyżki)-2 jajka-2 łyżki mąki ziemniaczanej-2 łyżki majonezu-sól, pieprz, przyprawa warzywna do smaku-olej do smażeniaPierś z kurczaka kroimy w duże kostki (ok. 2x2 cm).Pora kroimy w talarki.Pokrojoną pierś z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem a pora delikatnie posypujemyprzyprawą warzywną.Mieszamy mięso z porem,dodajemy ser,następnie mąkę ziemniaczaną a po wymieszaniu jajka i majonez.Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku.Na patelni z rozgrzanym olejem układamy łyżką porcje kotlecików.Smażymy na średnim ogniu kilka razy obracając.Kotleciki nie wymagają długiego smażenia.Smak i zapach jest nie do opisania.Delikatne, smaczne i pyszota..."coś innego".Gorąco polecamy.Smacznego!