Wykonanie
Bardzo smaczne danie z popularnych
pieczarek.Uzyskamy soczyste
pieczarki z mięskiem w środku, otoczone chrupiącą skorupką.Musimy przygotować ok. 10 dużych
pieczarek.-do wypełnienia - 30 dkg
mielonego mięsa, jedno
jajko, jedna sucha
bułka, średnia
cebula i
przyprawy (barbecue i warzywna),-do panierki - 2
jajka,
przyprawy (barbecue, warzywna) i
bułka tartaPieczarki obieramy, wyłamujemy nóżki. Nóżki kroimy w plasterki.
Do
mielonego mięsa dodajemy
jajko, odciśniętą namoczoną
bułkę, startą
cebulkę i
przyprawy. Wyrabiamy a następnie dodajemy plasterki z nóżek
pieczarek.
Roztrzepujemy 2
jajka, dodajemy
przyprawy.
Jajkiem smarujemy środki kapeluszy.
Wkładamy przygotowane nadzienie.
Moczymy w
jajku i w
bułce 2
razy.Układamy na blaszce z papierem do pieczenia.
Wstawiamy na 30 minut do piekarnika o temp. 160 st. C.
Gotowe.Smacznego!