ßßß Cookit - przepis na Pieczarki nadziewane

Pieczarki nadziewane

nazwa

Wykonanie

Bardzo smaczne danie z popularnych pieczarek.
Uzyskamy soczyste pieczarki z mięskiem w środku, otoczone chrupiącą skorupką.
Musimy przygotować ok. 10 dużych pieczarek.
-do wypełnienia - 30 dkg mielonego mięsa, jedno jajko, jedna sucha bułka, średnia cebula i przyprawy (barbecue i warzywna),
-do panierki - 2 jajka, przyprawy (barbecue, warzywna) i bułka tarta
Pieczarki obieramy, wyłamujemy nóżki. Nóżki kroimy w plasterki.
Do mielonego mięsa dodajemy jajko, odciśniętą namoczoną bułkę, startą cebulkę i przyprawy. Wyrabiamy a następnie dodajemy plasterki z nóżek pieczarek.
Roztrzepujemy 2 jajka, dodajemy przyprawy.
Jajkiem smarujemy środki kapeluszy.
Wkładamy przygotowane nadzienie.
Moczymy w jajku i w bułce 2 razy.
Układamy na blaszce z papierem do pieczenia.
Wstawiamy na 30 minut do piekarnika o temp. 160 st. C.
Gotowe.
Smacznego!
Źródło:http://maminek61.blogspot.com/2013/10/pieczarki-nadziewane.html