Wykonanie

Trudno jest przekazać smak i wygląd potrawy w tekście i na fotografii.Podobno kiedyś wymyślą takie komputery, które będą emanowały z ekranu choćby zapachem,ale do rzeczy: smaku tego dania nigdy się nie zapomni.
Karkówka jest podstawowym składnikiem, ale zestaw i sposób przyrządzenia warzywgwarantuje niesamowite wrażenia smakowe.Danie nie jet skomplikowane.Zaczynamy:Na fotografii staraliśmy się pokazać 1 kg
karkówki bez kości.

Kroimy ją w plastry o grubości ok. 1 cm i nie tłuczemy(!).

Na dno naczynia wlewamy trochę
oleju, wsypujemy
przyprawę barbecue i delikat do
mięs(po troszku), układamy warstwami plastry
karkówki, każdą warstwę posypujemy
przyprawami i dodajemy plasterki
czosnku. Polewamy
olejem i pozostawiamy na ok. godzinę.

W tym czasie przygotowujemy warzywa:-3
marchewki-2
cebule-2
papryki-kilka
suszonych pomidorów-ząbek
czosnku
Wszystkie warzywa kroimy w kostkę.
Cebulę,
marchew i
paprykę posypujemy niewielką ilością warzywka.

Obsmażamy
karkówkę na patelni do zrumienienia na niewielkiej ilości
oleju.

Podsmażone plastry przekładamy do żaroodpornego naczynia a na każdy plasternakładamy ok. 1 łyżeczkę łagodnego
ketchupu.

Na patelnię po
karkówce wrzucamy
cebulę i
marchewkę do czasu zeszklenia
cebuli,

a następnie
paprykę i
suszone pomidory.

Ok. 5-10 minut smażymy warzywa a następnie przekładamy je do naczynia na
karkówkę.

Pieczemy w piekarniku przez 60 minut w temp. 180 st. C.

Podajemy jako obiad np. z pieczonymi ziemniaczkami i
sałatk ą wielowarzywną (w wersji z
olejem) lub inną ulubioną.Równie dobrze smakuje na ciepło jak i na zimno, np. do kanapki.Polecamy bardzo gorąco!

Smacznego!