Wykonanie

Większość składników, które wymienione są w tym przepisie, zawsze mam w domu. Do tego należy dokupić brakujące świeże składniki, by bardzo szybko i prosto przygotować pyszny obiad. Harissa sprawia, że zwykły
kurczak staje się niebanalny w smaku i pikantny.
Pierś z kurczaka w harissie- 2 łyżki harissy- 1 łyżka czerwonego
octu winnego- 1 łyżeczka
oregano- 3 pojedyncze
piersi z kurczaka,nacięte w kilku miejscach- 2
czerwone cebule- 2 grillowane
czerwone papryki ze słoika- 100g
fety- 150g
kuskusu pełnoziarnistego1) W misce wymieszać harissę,
ocet i
oregano.2) Dodać
mięso i
cebule pokrojone w ćwiartki i wymieszać.3) Przełożyć do naczynia do zapiekania.4) Piec w temperaturze 200 st. C przez 25-30 minut, odwracając przynajmniej raz.5) 10 minut przed końcem dodać pieczone
papryki pokrojone na średniej wielkości kawałki oraz pokruszoną
fetę.6) Podawać z
kuskusem.Czas przygotowania: 45 minutLiczba porcji: 3Kaloryczność jednej porcji: 470 kcal