Wykonanie

Czasem na obiad może wystarczyć
sałatka. Zwłaszcza taka. O bardzo wyrazistym smaku
rukoli, złagodzonym
twarożkiem z
koziego mleka i pestkami
granatu, podkreślonym
słodyczą gruszki. Przy tym całkiem sycąca, kolorowa i zdrowa. Zdecydowanie
mogę polecić takie połączenie, bo wszystkie składniki świetnie do siebie pasują, a sama
sałatka jest bardzo prosta w przygotowaniu i oryginalna w smaku, dlatego warto wykorzystać wszechobecne teraz
gruszki do jej przygotowania.
granatem i
pistacjami- 100g
rukoli- 1 łyżka
białego octu winnego- 2 łyżki
oliwy- 1/2 łyżeczki
miodu-
sól,
pieprz- 1 twarda
gruszka- ok. 2 łyżek
koziego twarożku- 1/2
granatu- 1 łyżka grubo posiekanych
pistacji1) Umytą i osuszoną
rukolę rozłożyć do dwóch miseczek.2) Wymieszać
ocet,
oliwę,
miód,
sól i
pieprz.3)
Gruszkę pokroić w dość małą kostkę i ułożyć na
rukoli.4) Polać
sałatkę dressingiem.5) Rozłożyć kawałki
twarogu, posypać pestkami
granatu i
pistacjami.Czas przygotowania: 15 minutLiczba porcji: 2Kaloryczność jednej porcji: 220 kcal