Wykonanie
Takie małe naleśniczki, puszyste i grubsze o delikatnym smaku sernika z dodatkiem
banana. Pyszne na śniadanie, bardzo szybkie do zrobienia, no i smażone beztłuszczowo.



składniki:250 g
sera ricotta1 szklanka
mąki3 łyżki drobnego
cukru2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia3 malutkie
jajka3 łyżki roztopionego
masła klarowanegotrochę
mleka2 rozgniecione
bananysyrop z agawyprzygotowanie:
mąkę,
cukier,
proszek do pieczenia przesiałam do miski. do drugiego naczynia przełożyłam
ricottę, dodałam
jajka, roztopione
masło i całość wymieszałam mikserem. połączyłam z suchymi składnikami. następnie dodałam taką ilość
mleka aby uzyskać konsystencję gęstej
śmietany. wymieszałam. dodałam rozgniecione
banany i znowu wymieszałam. smażyłam na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej, ale na małym ogniu, żeby placuchy się nie przypalały. ciepłe polewamy
syropem z agawy lub zjadamy z innymi dodatkami np. świeżymi
owocami,
jogurtem itp.smacznego.