ßßß
Szybko i smacznie :).składniki: ( porcja dla 1 osoby )1 opakowanie makaronu pappardelleśmietana 18 % ( 2 pełne łyżki )2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine3 plastry wędzonego na zimno łososia2 ząbki czosnkuświeży koperekkaparysólświeżo zmielony pieprzprzygotowanie:Makaron ugotowałam wg instrukcji na opakowaniu.Do małego garnuszka z grubszym dnem wlałam oliwę i wrzuciłam pokrojony drobno czosnek. Chwilkę delikatnie podsmażyłam, dodałam kapary ( ilość wg uznania ) oraz pokrojonego na nie za drobne kawałki łososia. Delikatnie podgrzewałam, mieszając i uważając, żeby kawałki łososia się nie ugotowały, bardziej chodzi o podgrzanie. Dodałam śmietanę, doprawiłam do smaku solą i delikatnie mieszałam cały czas dobrze podgrzewając, ale nie doprowadzając do zagotowania. Trwało to 2 - 3 minuty. Następnie garnuszek odstawiłam z ognia.Porcję ugotowanego makaronu polałam przygotowanym sosem, posypałam świeżo zmielonym pieprzem i świeżym koperkiem.
Smacznego. :)