ßßß
Składniki:około 1,2 kg karkówki na marynatę:0,5 szklanki oleju2 liście laurowe2 średnie cebule7 ząbków czosnku1 łyżka przyprawy do grilla1 łyżka pikantnej przyprawy do karkówki2 łyżki pikantnego ketchupu2 łyżeczki musztardy2 płaskie łyżeczki soli1 łyżeczka pieprzu2 łyżeczki majeranku2 łyżeczki ziół prowansalskichPrzygotowanie:cebulę obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach lub zmiksować.Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać wszystkie składniki marynaty.Mięso pokroić na kotlety grubości około 1 cm i lekko rozbić. Ułożyć w pojemniku, zalać marynatą i dokładnie wymieszać. Przykryć i odstawić do lodówki na minimum dobę.Smażyć na grillu po kilka minut z jednej strony. Smacznego!