ßßß
Składniki: (12 koreczków)1 mała wędzona makrela3 płaskie łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki4 kromki pieczywa tostowego (u mnie z ziarnami ale może też być zwykły, pszenny)2 łyżki białego sera1 łyżka jogurtu naturalnegołyżka posiekanego koperku2 łyżki posiekanego szczypiorku8 sztuk malutkich korniszonówPrzygotowanie:Z makreli oddzielić mięso uważając, by wyjąć wszystkie ości. Ja to robię po trochu lekko rozcierając mięso w palcach.Do ryby dodajemy koncentrat i dłonią dokładnie mieszamy. Dodajemy szczypiorek.W osobnej miseczce mieszamy ser, jogurt i koperek.Z kromek chleba jak najcieniej odcinamy skórkę. Rozwałkowujemy. Smarujemy serkiemW górnej częśi kromki układamy dwa ogórki (wcześniej odcinamy końcówki).Na pozostałej części kładziemy rybę. Zwijamy jak roladę.W zwiniętą kromkę wbijamy 3 wykałaczki w równych odstępach. Przecinamy na 3 koreczki.Układamy na półmisku i od razu podajemy.Smacznego!