ßßß
Potrzebujesz:5-6 kromek pieczywa. Może być lekko zeschnięte, ale nie twarde jak kamień :)2 duże ząbki czosnkukilka plasterków cebuli, bardzo cieniutkich, prawie przezroczystychświeżo mielony pieprz2 łyżki masła lub margarynykilka plasterków żółtego seraPrzygotowanie:Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni.czosnek obieram i wyciskam do niewielkiej miseczki. Dodaję masło i dokładnie mieszam ucierając. Gdy wszystko się ładnie połączy smaruję kromki pieczywa (z jednej strony).Pieczywo układam na blaszce masłem czosnkowym do góry i doprawiam pieprzem. Cebulę dzielę na piórka i układam płasko na pieczywie.Wsadzam do nagrzanego piekarnika na 10 minut. Po tym czasie na każdej kromce układam plaster sera. Znów wkładam do piekarnika do czasu, aż ser się rozpuści (wystarczy minuta lub dwie).Można podawać z ketchupem, sosem tatarskim, czosnkowym, same - kto co lubi.Smacznego!