ßßß
Potrzebujesz: (na 3 zapiekanki)3 kromki pieczywa (może być zeschnięte)2 duże pieczarkikilka cienkich plasterków cebulimasło lub margarynaser żółty (tyle, by cienkimi plasterkami pokryć powierzchnię zapiekanek)Świeżo mielony pieprzOpcjonalnie: ząbek czosnku.Przygotowanie:Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni.Pieczywo smarujemy masłem (nie za cienko, nie za grubo) Jeśli chcemy z czosnkiem to obieramy ząbek i wciskamy go do niewielkiej ilości masła. Dokładnie mieszamy i dopiero takim masłem smarujemy kromki.Posmarowane masłem pieczywo układamy w naczyniu do pieczenia. Nie trzeba naczynia niczym smarować.Na masło kładziemy porozrywane cienkie plasterki cebuli. Używam jednego plasterka na jedną kromkę - tu w zależności od upodobań można dać mniej lub więcej albo i wcale.Pieczarki obieramy (nie myjemy) i kroimy w cienkie półplasterki. Układamy na cebuli.Wstawiamy na średni poziom piekarnika na 10 minut. Po tym czasie obkładamy plastrami sera i znów wstawiamy do piekarnika na koło 2 minuty - aż ser się rozpuści.Podajemy z ketchupemSmacznego!