ßßß
Potrzebujesz:1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego20 dag żółtego sera10 dag szynki (u mnie wędlina z indyka)płaska łyżeczka granulowanego czosnku6 łyżek pikantnego ketchupuPrzygotowanie:Ciasto rozwinąć i przekroić wzdłuż na dwie części.Obie posmarować ketchupem i posypać czosnkiemSer ścieramy i połową posypujemy ciasto.Wędlinę kroimy w paseczki i układamy na serze. Posypujemy resztą sera.Zwijamy dwie długie roladki.Kroimy w plastry 1 cm grubości (jeśli mamy czas to możemy wstawić roladki do zamrażarki na 30 minut - będą się dużo lepiej kroiły. Tylko o nich nie zapomnijcie :)Układamy płasko na papierze do pieczenia. Nie przejmujemy się, gdy będą wyglądały na spłaszczone i mało eleganckie - gdy ciasto urośnie będzie lepiej.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 15 minut.Podawać na ciepłoWyjdzie nam koło 40 takich kąsków "na raz". Smaczne, soczyste i aromatyczne. Czosnek nie dominuje i nie powinien przeszkadzać. Oczywiście można zrezygnować i dodać np trochę bazylii lub oregano.Smacznego!