Wykonanie
Późno już, ale nie
mogę chomikować kolejnego wpisu tygodniami, bo mnie to smuci, dlatego i tak wrzucam śniadanie.No co poradzę, że wcześniej robiłam pracę domową na uczelnię? Nie poradzę nic, zwłaszcza, że na uczelni robi się coraz goręcej - już w środę pierwszy egzamin, a ja jeszcze nawet nie zajrzałam do notatek.W każdym razie śniadanie miałam fajne. Kiedyś byłam na diecie płaskiego brzucha i stąd inspiracja, aczkolwiek luźna, ponieważ w oryginale to była frittata, zawierała
dymkę i zamiast
oliwek w środku była posmarowana tapenadą po wierzchu.Jajecznica z
łososiem i
czarnymi oliwkami
Potrzebujemy:(na jedną porcję)1
jajka i jednego
białka15g
łososia wędzonego10 czarnych
oliwekodrobiny
oliwyodrobiny
soliObsmażamy na odrobinie
oliwy posiekanego
łososia, wlewamy rozkłócone i posolone
jajko z
białkiem, wsypujemy pokrojone
oliwki i smażymy do ulubionej konsystencji.
Jadłam z ciemnym
chlebem z
masłem i
herbatą BigActive -
Melisa, Oolong,
Melon :)