Wykonanie
Jest cudownie gorąco, spaliłam już nawet ramiona i kark, ale to akurat nie napawa mnie szczególnie radością. Jako, że w taki upał jedzenie gorących potraw nie jest konieczne - moim zdaniem, warto czasem zjeść coś lekkiego i na zimno. No drodze takich właśnie przemyśleń postanowiłam zrobić tę
sałatkę.Do sałatki Waldorf długo nie mogłam się przekonać - no bo słodkie jabłko?
Seler naciowy? A jednak zrobiłam i nie żałuję, bo to jedna z lepszych sałatek jakie miałam okazję jeść :)
Potrzebujemy:
piersi kurczakasałaty lodowejc zerwonego
jabłka2
łodyg selera naciowegogarści
orzechów włoskichsoku z ok. p ołowy
cytryny2 łyż ek
majonezuPierś kroimy na małe kawałki i smażymy doprawiając ulubionymi
przyprawami - takimi, które nie zdominują smaku potrawy.
Sałatę myjemy i rwiemy na kawałki,
jabłko kroimy w kostkę,
selera na kawałki, siekamy gru bo
orzechy.Wszystko razem mieszamy, skrapiamy
sokiem z cytryny . Dodajemy
majonez i del ikatnie mieszamy.Smacznego!