ßßß
Składniki:2 woreczki kaszy gryczanej (200 gram)1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym1 marchewkaPół puszki kukurydzyPół puszki fasolki czerwonej1 czerwona cebula1 opakowanie sera mozzarella w zalewie2 jajkaOlej rzepakowy do podsmażenia cebulkiSól himalajska, pieprz czosnkowy, szczypta chili con carne, szczypta suszonej pietruszkiPrzygotowanie:Przyrządzenie zapiekanki rozpoczęłam od ugotowania kaszy gryczanej zgodnie z przepisem na opakowaniu, pozostawiłam następnie do ostygnięcia. Rozgrzałam piekarnik do 180 stopni. Na patelni podsmażyłam cebulę czerwoną i dodałam do niej startą marchewkę. Podsmażałam przez kilka minut pod przykrywką. W dużej misce wymieszałam składniki: ugotowaną kaszę, podsmażoną cebulę czerwoną z marchewką, kukurydzę, tuńczyka w puszce i fasolkę czerwoną. Dodałam przyprawy, startą mozzarellę, jajka i wszystko raz jeszcze wymieszałam. Masę przełożyłam do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piekłam w piekarniku oko ło 40-45 minut.