Makaron w mojej kuchni często gości na stole. Najlepiej smakuje mi podany z różnymi mięsnymi sosami. Tym razem makaron gości z gulaszem wieprzowym z papryką i cebulką. To bardzo prosty przepis dla chcących zjeść pyszne danie nie poświęcając przygotowaniom dużo czasu.Składniki:łopatkaświeża papryka czerwonacebulasól, pieprzrozmarynsmalecmakaron muszelkiMięso kroimy na kawałki (kostki wielkości 2-3 cm). Solimy. Obsmażamy na patelni z małą ilością smalcu. W garnku smażymy na złoty kolor cebulkę pokrojoną w półtalarki. Gdy mięso zarumieni się dodajemy do cebulki. Dolewamy trochę wody i zmniejszamy gaz do minimum. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i rozmarynem (można dodać 1/2 kostki rosołowej). Gdy mięso zmięknie dodajemy pokrojoną paprykę.Makaron muszelki gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Gotowy makaron odcedzamy. Podajemy z przygotowanym gulaszem. Smacznego