Składniki na dwie porcje.Składniki:1 szklanka suchego makaronu świderki150 g mięsa mielonego np. wołowego1 szklanka fasolki szparagowej1 marchew5 łyżek kukurydzy konserwowej1 puszka pomidorów krojonych bez skórkiOlej do smażeniaSól, pieprz do smakuPrzepis:Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy mięso mielone do momentu aż się zarumieni. Fasolkę oraz marchewkę (startą na grubych oczkach) należy wcześniej ugotować i następnie dodać do mięsa. Na patelnię dodajemy pomidory, kukurydzę, doprawiamy do smaku i trzymamy na patelni jeszcze ok. 10 minut, co jakiś czas mieszając. Makaron po odcedzeniu dodajemy na patelnię. Całość trzymamy jeszcze chwilę na ogniu. Gotowe!