Wykonanie
Przepis powstał przy współpracy z portalem wieprzopedia.pl
Danie dla 2 osóbSkładniki:2 plastry
schabu wieprzowegook. 6 plastrów cienkiego
boczku wieprzowego wędzonego1/2
ogórka kiszonego2 słupki
czerwonej papryki2 małe piórka
cebuli białej1 łyżeczka
musztardy dijon
Sól,
pieprz do smaku
Olej do smażeniaDodatkowo:1 woreczek
ryżuPrzepis:
Schab rozbijamy za pomocą tłuczka, ale niezbyt cienko. Wewnętrzną i zewnętrzną stronę nacieramy
solą i
pieprzem. Wewnętrzną stronę kotletów smarujemy
musztardą. Na końcu kotletów nakładamy
paprykę,
ogórka i
cebulę. Kotlety zawijamy ciasno w rulon. Następnie owijamy roladki 2-3 cienkimi plastrami
wędzonego boczku. Tak przygotowane roladki smażymy na rozgrzanym
oleju z każdej strony na złoty kolor. Podajemy np. z gotowanym
ryżem (przygotowanym zgodnie z przepisem na opakowaniu).