Wykonanie
Na taką kanapkę znajdziesz czas rano, przed pracą i szkołą!

Składniki na 1 porcję:2 kromki
chleba tostowego z ziarnami1 plaster
bekonu klasycznego1 łyżka
roszponki4 plastry
mozzarelli1 łyżeczka
musztardy dijon2 łyżeczki
oliwy z oliwekSzczypta
gałki muszkatołowejSzklanka soku Tymbark
Pomarańcza z miąższem 100% Przepis:Kromki
chleba od wewnętrznej strony należy posmarować
musztardą (15 sekund). Następnie położyć dwa plasterki
mozzarelli (20 sekund), plaster
bekonu (10 sekund), listki
roszponki (które posypujemy szczyptą gałki) (20 sekund) i ponownie dwa plasterki
mozzarelli (20 sekund). Zewnętrzne strony kromki smarujemy
oliwą z oliwek (20 sekund). Całość lekko przygniatamy (5 sekund). Tak przygotowaną kanapkę umieszczamy na rozgrzanej patelni grillowej z dodatkiem
oliwy z oliwek i smażymy z każdej strony na złoto (ok. 3 minuty). Idealnym dodatkiem do takiej kanapki na ciepło, stanowi sok 100%
pomarańcza z miąższem Tymbarku.Taki zestaw robi się szybko (w mniej niż 10 minut) i jak dla mnie jest to śniadanie idealne (szybkie, na ciepło, smaczne i
daje kopa!).Smacznego :)


