ßßß
Składniki na 1 porcję:2 kromki chleba tostowego z ziarnami1 plaster bekonu klasycznego1 łyżka roszponki4 plastry mozzarelli1 łyżeczka musztardy dijon2 łyżeczki oliwy z oliwekSzczypta gałki muszkatołowejSzklanka soku Tymbark Pomarańcza z miąższem 100% Przepis:Kromki chleba od wewnętrznej strony należy posmarować musztardą (15 sekund). Następnie położyć dwa plasterki mozzarelli (20 sekund), plaster bekonu (10 sekund), listki roszponki (które posypujemy szczyptą gałki) (20 sekund) i ponownie dwa plasterki mozzarelli (20 sekund). Zewnętrzne strony kromki smarujemy oliwą z oliwek (20 sekund). Całość lekko przygniatamy (5 sekund). Tak przygotowaną kanapkę umieszczamy na rozgrzanej patelni grillowej z dodatkiem oliwy z oliwek i smażymy z każdej strony na złoto (ok. 3 minuty). Idealnym dodatkiem do takiej kanapki na ciepło, stanowi sok 100% pomarańcza z miąższem Tymbarku.Taki zestaw robi się szybko (w mniej niż 10 minut) i jak dla mnie jest to śniadanie idealne (szybkie, na ciepło, smaczne i daje kopa!).Smacznego :)

