ßßß
Cookit - przepis na Krupnik na żeberkach
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Krupnik na żeberkach
Składniki
Woda
Żeberka
Marchew
Ziemniak
Kasza jęczmienna
Pietruszka korzeń
Ziele angielskie
Liść laurowy
Majeranek
Sól
Pieprz
Wykonanie
Składniki:3 l
wody
300 g
żeberek
2 średnie
marchewki
3 średnie
ziemniaki
1/2 szklanki
kaszy jęczmiennej
1 mały
korzeń pietruszki
4 ziarenka
ziela angielskiego
3
listki laurowe
1 łyżeczka suszonego
majeranku
Sól
,
pieprz
Przepis:Do
wody
wkładamy podzielone na części
żeberka
wraz z
zielem angielskim
,
liściem laurowym
i
majerankiem
. Całość zagotujemy i trzymamy na średnim ogniu ok. 20 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną
marchewkę
i
pietruszkę
. Gotujemy przez ok. 15 minut.
Kaszę jęczmienną
należy przepłukać zimną
wodą
, dodać do zupy i gotować ok. 15 minut. Po tym czasie
ziemniaki
pokrojone w kostkę wrzucamy do
wywaru
. Gotujemy do momentu aż zmiękną (ok. 15-20 minut). Zupkę doprawiamy do smaku. Wyjęte
mięso
możemy podzielić na mniejsze części i dodać do zupy.
Źródło:
http://emcia-pichci.blogspot.com/2013/12/krupnik-na-zeberkach.html
Przepisy powiązane
Jesienna zupa fasolowa z chili
Jesienna zupa fasolowa z chili
Jesienna zupa fasolowa z chili
Jesienna zupa fasolowa z chili
Jesienna zupa fasolowa z chili
Składniki powiązane (0)