Wykonanie
Witam!Dzisiaj postanowiłam podzielić się opinią na temat jednego z przepisów, który został odnaleziony w
sieci ;)Przepis pochodzi ze strony Słodkiej Babeczki, którą btw. gorąco pozdrawiam!Składniki:400g
mąki pszennej100g
mąki żytniej (ja dałam aż 300g)250 ml
mleka30g świeżych
drożdży50g
masła100ml
śmietany (18%)3-4 łyżki
oliwy1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
cukruulubione ziarna do posypaniaW moim przypadku doszło jakieś dodatkowe 200g
mąki żytniej (coś mi za rzadkie to ciacho wyszło) i posypałam bułeczki
makiem i
sezamem.Cała instrukcję znajdziecie na podanej stronce, a poniżej przedstawiam moje cudeńka, które zniknęły natychmiast (były jeszcze ciepłe i cudownie chrupiące!). Do zdjęć ostały się ostatnie trzy sztuki :))Z czystym sumieniem
mogę polecić ten przepis wszystkim fanom domowego
pieczywa!



Dodaję do akcji: Poranne wariacje, czyli propozycje
śniadaniowe.