ßßß
Cookit - przepis na Kacze udka duszone w maladze
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Kacze udka duszone w maladze
Składniki
Malaga
Wino
Goździk
Gałka muszkatołowa
Pomarańcza
Sól
Pieprz
Jabłko
Wykonanie
Duck legs in
malaga
Składniki.1/2 szklanki
wina
Malaga
3
goździki
gałka muszkatołowa
skórka starta z
pomarańczy
sól
pieprz
1
jabłko
1
pomarańcza
Wykonanie.Z połowy
pomarańczy
zetrzeć skórkę i wycisnąć sok
Przyprawy
zmiażdżyć i natrzeć nimi udka, posypać
solą
i
pieprzem
, dodać skórkę
pomarańczy
.
Sokiem
skropić
mięso
. Odstawić na 1h.Udka ułożyć w garnku, podlać łyżką
wody
i opiec z obu stron pod przykryciem. Polewać wytopionym tłuszczem, dodać cząstki
jabłka
..Po 30 minutach nadmiar tłuszczu zlać i wlać
malagę
.Dusić ,aż
mięso
będzie miękkie, pod koniec odkryć i
mięso
zrumienić. Podawać z plastrami
pomarańczy
.
Źródło:
http://edicook.blogspot.com/2014/12/kacze-udka-duszone-w-maladze.html
Przepisy powiązane
Dorada pieczona z jabłkami
Piersi kacze sous-vide - My Blueberry Corner
Piersi gęsi pieczone z pomarańczami i jabłkami
Surówka z białej rzodkwi
Gęsie piersi pieczone na jabłkach
Składniki powiązane (0)