ßßß Cookit - przepis na Polska na chipsach z winogronami.

Polska na chipsach z winogronami.

nazwa

Wykonanie

Składniki:
2 szt. kiełbasa polska surowa ( może być biała)
70 ml. wino białe hiszpańskie
5 dag winogrona białe
5 dag winogrona ciemne
2 ziemniaki surowe
rozmaryn, sól
olej do smażenia
2 ziemniaki
Surową kiełbasę nakłuć np. wykałaczką i smażyć na oleju. W trakcie smażenia podlać białym winem. Dobre wino podkreśla smak potrawy. Dodać winogrona i dusić do odparowania wina.
Na drugiej patelni usmażyć ziemniaczane chipsy, czyli ziemniaczki pokrojone w cienkie plasterki. Pod koniec posypać rozmarynem i solą.
Kiełbasę z winogronami można podać również z tostem.
Źródło:http://edicook.blogspot.com/2013/09/polska-na-chipsach-z-winogronami.html