Wykonanie

Wiele zapobiegliwych Pań,ma w swoich spiżarniach
grzyby, zebrane jesienią i swoimi różnymi sposobami przechowuje je do następnego grzybobrania. Pozostałe
Panie mogą kupić np,
kurki, które są dostępne o tej
porze w sklepach.2 kromki
bułki paryskiej o grubości 4cm2 łyżki
masła400g
maślaków1
cebulka pokrojona w kostkę1 łyżka posiekanej
pietruszkisól,
pieprz2 yżki
masła + 2 łyżki
oliwy
Z
bułki lub innego
chleba pszennego wykroić 2 kostki o
boku 4cm.Wydrążyć środek.Rozgrzać 2 łyżki
masła i zrumienić boki kostki jak grzanki .Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić
cebulkę, dodać
maślaki i dusić 5-7min.Jeżeli
grzyby są duże, pokroić na mniejsze części.Doprawić
solą i
pieprzem, posypać
pietruszką.Otwory w grzankach wypełnić
grzybami. Resztę
grzybów ułożyć wokół grzanek. Dodatkowo możemy posypać małymi grzankami.Zachęcam do przygotowania tej małej, ale atrakcyjnej przekąski.