Wykonanie
Sobotni wieczór, a u mnie kolejna przygoda z muffinkami. Tym razem muffinki łaciatki :o)Moi
Drodzy taka mała rzecz a jak cieszy!!! Zobaczcie sami :o) Na Święta to już
będę mistrzem muffinek. Powoli wyczuwam już mój piekarnik, hehe stary sprzęt - bez termometru, więc wszystko na wyczucie, ale chyba nie jest najgorzej prawda? :o)

Składniki:280 g
mąki1 łyżka
proszku do pieczeniaszczypta
soli100 g
cukru2
jajka250 ml
mleka6 łyżek
oleju słonecznikowego1 łyżeczka ekstraktu z
wanilii2 łyżki
kakaoWykonanie:Składniki suche mieszamy ze sobą w jednym naczyniu. Składniki mokre w innym.
Kakao zostawiamy na razie w spokoju. Następnie łączymy ze sobą składniki mokre oraz suche. Powstałą masę rozdzielamy znów na dwa naczynia. Do jednego dodajemy dwie łyżki
kakao. Nakładamy do papilotek na zmianę białą masę, a
potem brązową. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200C.

