Wykonanie
Sezon na jesienne
maliny jeszcze w pełni, więc zachęcam do wypróbowania. Nie ukrywam że jest bardzo smaczne.





Ciasto:2,5 szklanki
mąki pszennej250 g
masła, lub
margaryny2 łyżeczki proszku3 łyżki
cukru pudru5
żółtekWykonanie:Z podanych składników zarobić kruche ciasto i podzielić je na dwie nie równe części ()60% i 40 %), zawinąć w folię i zamrozić.Blachę (30 x 20 cm) wyłożyć papierem. Zetrzeć większą część ciasta. Podpiec na złoty kolor w temp 190 ° około 20 min. Odstawić do wystudzenia.Pianka budyniowa:5
białek1 szklanka
cukru1
cukier waniliowy1/2 szklanki
oleju2 opakowania budyniu
śmietankowegoDodatkowo:0,5 kg
malincukier puderWykonanie:
Białka ubić, dodać
cukry, następnie wysypać proszek budyniowy. Cały czas miksując by dobrze się rozpuścił. Stróżką wlewać
olej, miksując do połączenia.Na zimny spód wylać piankę, wyłożyć
maliny, zetrzeć drugie ciasto, piec 190 ° 30-40 min. Po przestudzeniu posypać
cukrem pudrem.Smacznego!