ßßß
 
            
        
 Ciasto:1 kg ziemniaków gotowanych1 jajo1,5 szklanka mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanejfarsz:40 dag mięsa1 jajo1 cebula2 łyżki smalczyku Smakowita Pajdasól i pieprzZiemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, jajo, sól i dobrze wyrobić.Mięso ugotować, a następnie zmielić, cebulę pokroić i zeszklić na smalczyku Smakowita Pajda, dodać do mięsa. Następnie dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem.Jedną łyżkę ciasta ziemniaczanego rozpłaszczyć, nałożyć łyżeczkę farszu i uformować w kształt pulpeta. Do słonej, gotującej wody wrzucić pulpety. gGotować 2-3 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową, podawać z roztopionym Smalczykiem Smakowita Pajda, lub usmażonym boczkiem.Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.
Ciasto:1 kg ziemniaków gotowanych1 jajo1,5 szklanka mąki pszennej2 łyżki mąki ziemniaczanejfarsz:40 dag mięsa1 jajo1 cebula2 łyżki smalczyku Smakowita Pajdasól i pieprzZiemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę, dodać mąkę, jajo, sól i dobrze wyrobić.Mięso ugotować, a następnie zmielić, cebulę pokroić i zeszklić na smalczyku Smakowita Pajda, dodać do mięsa. Następnie dodać jajko, przyprawić solą i pieprzem.Jedną łyżkę ciasta ziemniaczanego rozpłaszczyć, nałożyć łyżeczkę farszu i uformować w kształt pulpeta. Do słonej, gotującej wody wrzucić pulpety. gGotować 2-3 minuty od momentu wypłynięcia. Wyjmować łyżką cedzakową, podawać z roztopionym Smalczykiem Smakowita Pajda, lub usmażonym boczkiem.Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.