ßßß


Ciasto:2 szklanki mąki1 jajoszczypta soli3/4 szklanki dobrze ciepłej wodyWykonanie:Z mąki, jajka, soli oraz wody przygotować elastyczne ciasto. Odstawić na trochę aby odpoczęło. W tym czasie przygotować farsz.Farsz:1 szklanka kaszy gryczanej2 szklanki wody20 dag sera białego20 dag sera feta2 cebulesmalczyk roślinny Smakowita Pajda5-10 dag boczkusólpieprzWykonanie:Kaszę zalać wodą i gotować na wolnym ogniu aż całkowicie wchłonie płyn. Cebulę wraz zboczkiem podsmażyć na smalczyku Smakowita Pajda, a następnie dodać do kaszy i sera. Całość dobrze wymieszać i doprawić według swojego smaku.Ciasto cienko rozwałkować szklanka wycinać zgrabne kółka, nakładać łyżeczką farsz i sklejać. Wrzucić na wrzącą słoną wodę i ugotować. Podawać okraszone cebulką i boczkiem.Smacznego!Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Smakowita Pajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.<br />