ßßß


Składniki:2 duże paczki krakersów1 litr mleka3/4 szklanki cukru1 cukier waniliowy1 szklanka mąki pszennej1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru1 łyżka mąki ziemniaczanej1 jajo25 dag masła1/2 litra śmietany 30 %10 dag płatków migdałowych3 łyżeczki żelatyny1 puszka masy krówkowej o smaku kawowymWykonanie:Mleko w puszce gotować przez 3 godz. Dla przyśpieszenia można użyć gotowej masy krówkowej, u mnie o smaku kawowym. Na patelni lekko przyrumienić płatki migdałowe. Do 1 1/2 szklanki mleka dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, budyń, jajko. Roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Do gotującego mleka cienkim strumieniem wlać roztrzepane jajko z mąką. Ciągle mieszając, ugotować budyń i wystudzić. Utrzeć z miękkim masłem. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody. Śmietanę ubić (można z dodatkiem cukru, ja dodałam 1 łyżkę) i połączyć z żelatyną.Przełożenie ciasta:Spód blaszki wyłożyć papierem do pieczenia a następnie:krakersymasa budyniowakrakersymasa krówkowakrakersybita śmietanaWierzch posypać płatkami migdałowymiSmacznego!