Dziś tylko surówka. Ale jakże smakowita i zdrowa. Szczególnie w porze jesienno-zimowej dbam o to, aby do obiadu był dodatek świeżych warzyw. Dziś surówka z czerwonej kapusty. Jest smaczna, zdrowa i szybka w przygotowaniu.Składniki:1/2 główki czerwonej kapusty1 mała czerwona cebula1 kwaśne jabłko1-2 łyżki octusólpieprz3-4 jogurtu naturalnego1 łyżka majonezuWykonanie:Kapustę czyścimy z wierzchnich liści, a następnie szatkujemy. Oczyszczoną cebulę kroimy w drobne piórka. Jabłko obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kapustę posypujemy solą i dłonią ugniatamy aż puści sok i zmięknie, dodajemy pokrojoną cebulę oraz starte jabłko.Dodajemy jogurt i majonez. Mieszamy i doprawiamy do smaku octem, solą i pieprzem.Smacznego!