Ponieważ jesień zbliża się do nas wielkimi krokami chcemy jak najdłużej zachować zapach i smak lata. Dla tego też piekę ciasta z dodatkiem owoców. Są pyszne i pachnące. Dzieci wręcz je uwielbiają.Ciasto:4 jajka3/4 szklanki cukru3/4 szklanki jogurtu naturalnego15 dag masła2 szklanki mąki2 łyżeczki proszku do pieczeniaaromat waniliowyDodatkowo:ok. 1 kg brzoskwiń1 szklanka cukruWykonanie:Masło utrzyj z cukrem, dodając jajka, mąkę z proszkiem, aromat oraz jogurt. Brzoskwinie przekrój na pół, wyciągnij pestki. Cukier podgrzewaj z 5 łyżkami wody, aż zbrązowieje. Karmel rozsmaruj w wyłożonej papierem tortownicy o śr. 29 cm. Ułóż brzoskwinie, przykryj ciastem. Piecz 35-40 min w 180 st.C.Smacznego!