Wykonanie


Czasem trzeba zrobić do jedzenia coś na bardzo szybko bo się niespodziewani goście zjawiają. I wtedy trzeba kombinować. Szczególnie jak się za bardzo nie ma nic do jedzenia na chacie, a
mąki na ciasto jest za mało. Cóż, pomaga mi przynajmniej fakt, że jestem chomikiem suchych rzeczy i mam tego od groma. Wyjąłem zachomikowane zapasy
ciasta francuskiego i do roboty!- opakowanie
ciasta francuskiego- 6-8 bardzo dojrzałych
bananów.
serio, bardzo dojrzałych.- 3-4 łyżki
cukru- 2 łyżki
mąki kopiaste- trochę
cynamonu-
rodzynkiFormę do tarty wyłożyć
ciastem.
Banany obrać, wrzucić do miski i dodać
cukier i
cynamon. Widelcem czy czym tam nam wygodniej rozgnieść wszystko na w miarę jednolitą masę. Mogą być
bananowe grudki, to nie ma znaczenia. Dodać
mąkę, wymieszać i dodać
rodzynki i wymieszać. Wylać do formy i wsadzić do piekarnika na ok. pół godziny. Po wyjęciu wystawić na 10 minut na mróz za okno. Nie kroić gorącego. Ktoś może powiedzieć, że
mąka to zło i po co i w ogóle. No cóż, bez niej prawdopodobnie nadzienie po rozkrojeniu by się rozlało.