Wykonanie

Kofta to danie bardzo łatwe w przygotowaniu i nie wymagające dużych umiejętności kulinarnych. Składniki są łatwo dostępne i nie uderzą nas bardzo po kieszeni. Przygotowanie zajmuje jednak trochę czasu.(na bardzo dużą ilość):- średnia główka
kapusty- 3 łyżki zmielonego
kminku- dużo
chili- dużo
czosnku- dużo
soli- 2 łyżki
słodkiej papryki-
mąka pszenna-
mąka orkiszowa-
olej do smażenia
Kapustę umyć i bardzo drobno poszatkować/ zetrzeć na tarce. Obficie posolić, odstawić na kilka godzin i następnie odlać nadmiar
wody. Dorzucić
przyprawy, zamieszać. Zwykłą
mąkę i orkiszową mieszamy w równych proporcjach. Stopniowo dosypujemy do
kapusty aż do uzyskania konsystencji, która umożliwi nam formowanie zwartych kulek. Smażymy na głębokim
oleju.