Wykonanie
Tym razem krótko i konkretnie:- 150g
ryżu- 2 garści mieszanki
sałat- 3-4 łyżki
słonecznika i tyle samo pestek dyni- pół kostki
tofu- pół
cukini- 4-5
pomidory- 3 łyżki zmielonego
słonecznika-
sól,
pieprz,
słodka paprykaRyż ugotować, wymieszać z podprażonym
słonecznikiem i
dynią. Położyć na spód miski. Na to posiekane liscie
sałat.Pozostałe składniki kroimy i dusimy pod przykryciem na odrobinie
oliwy na niewielkim ogniu. Gdy połowa cieczy puszczonej przez warzywa odparuje, wrzucamy zmielony
słonecznik. Mieszamy i jeszcze chwilę dusimy ale już bez przykrycia. Odstawiamy do wystygnięcia i wrzucamy na wierzch sałatki. Sądzę, że taka
sałatka może posłużyć za cały obiad :)