Wykonanie
Pyszne domowe bułeczki idealne na małą imprezę albo bez okazji, Bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu, każdy może je zrobić z podstawowych składników.

Składniki:40 dag
mąki1 opakowanie
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
soli20 dag tłustego
twarogupęczek mieszanej
zieleniny(
pietruszka,
koperek,
szczypiorek)6 łyżek
sezamuok 1/2 szklanki
mleka4 łyżki skondensowanego
mlekaWykonanie:
Twarożek rozgniatamy widelcem i dodajemy do
mąki.Opłukaną
zieleninę drobno siekamy i razem z
sezamem dodajemy do
mąki i
twarogu.Wyrobić ciasto na gładką masę stopniowo dodając
mleko.Z wyrobionego ciasta uformować wałek o średnicy ok 8mm.Wałek pokroić na 12 części.Ręce oprószyć w
mące i z kawałków formować okrągłe bułeczki. Na każdej bułeczce zrobić nacięcie w kształcie krzyżaBułeczki wykładać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować skondensowanym
mlekiem.Piec 20-25 minut w temperaturze 200st..SmacznegoBułeczki najlepiej smakują ze świeżym
masłem. Bułeczki na zdjęciu nie są spalone